Jeg likte 10CC som ung. Likte de godt. I voksen alder har jeg skjønt at jeg likte dem veldig godt, for da Spotify kom, så var det voldsomt mange sanger jeg kunne. Og du verden så bra de gjør disse sangene live.


10CC har alltid hatt en veldig spesiell sound og jeg var veldig spent på om de ville klare å gjenskape den sounden live så mange år etterpå. Det klarte de virkelig. Og det imponerte meg begge gangene jeg hørte dem.

Første gangen var i Nøtterøy Kulturhus. Det skjedde i 2013.

Konserten startet med et akustisk sett med sanger som Graham Gouldman har skrevet. Det betød gjenhør med klassikere som Bus Stop, No Milk Today, For Your Love. Alle låter som er gjort kjent av andre artister.

Gouldman kom inn alene, men en etter en kom gutta i bandet inn og til slutt satt alle mann alle med hver sin gitar og kjørte en nydelig seanse.

Etter dette ble det en liten pause, før de kom på og kjørte et 16-låters sett, spekket med alle godlåtene de er så kjente for.

De avsluttet med det jeg kaller den ultimate ekstranummer-låta, Rubber Bullets. Opptak her:

Opptak fra Nøtterøy Kulturhus

Andre gangen jeg hørte bandet var på Foynhagen i Tønsberg i 2016. Denne gangen utendørs, men sounden var der og trøkket var der.

Det lille minuset er at det hørtes veldig likt ut begge gangene og at det hørtes likt ut som på Live in London-albumet som kom i 2014. Så overraskelsene er ikke påfallende. Unntaket var låta Feel the Benefit, som er en mektig låt som låter helt fantastisk live.

Det er jo i grunnen bare Graham Gouldman som er med av det opprinnelige 10CC. Men på begge turneen har de hatt med Rick Fenn på gitar og Paul Burgess som begge var med i bandet på 70-tallet og stort sett siden.

Vil jeg høre dem igjen?
Uten tvil!