Kongsbergjazz 2018: De er jo det største vi har hatt innenfor musikk internasjonalt, men du verden så kjedelig det var å se a-ha live. 

Det er ikke den minste tvil om innenfor sin sjanger, så er a-ha et fantastisk band. Trioen har levert bøttevis med hiter som har gjort dem store over hele verden. Så store at når de trommer sammen til konsert på Kongsberg, så kommer blodfansen fra alle verdenshjørner. Mix dette sammen med litt opp i årene-fans fra Norge, som vet alle arrangører at det er et sikkert stikk, selv i 2018.

12000 personer hadde man fått plass til på Kirketorget denne kvelden. Jeg nekter å tro at det var 12000 fornøyde personer. Til det var lokasjonen ikke i nærheten av å levere. For man må ha stått blant de 3-4000 fremste for å ha fått en fullgod opplevelse av konserten. For bakover derfra var det ikke bra lyd. Og kombinert med at de 2-3000 bakerste var der kun for å ta seg en god fest, så ble helheten så som så.

Det er låtene som bærer a-ha, ikke fremføringen. For de tro forrest på scenen, herrene Harket, Furuholmen og Vaaktaar, er ikke akkurat noe fyrverkeri. Da blir det fort til at jeg kjede meg på konserter, for jeg tør vel påstå at jeg før har nevnt at jeg er en tilhenger av formidlingen av musikken også.
        
Man har vært smarte og omgitt seg med et fjellstøtt komp, samt strykere. Har ikke klart å finne ut hvem som spilte bass og trommer, men bandets ekstra keyboardist, Morten Qvenild, la man merke til. Og det selv i sanger som kunne virke preproduserte.

Av en eller annen grunn så har “´Cry Wolf” alltid vært min favorittlåt. Den åpnet hele showet. Det var tøft, og kom før jeg begynte å irritere meg over at de ikke klarte å bruke noe energi på scenen.
Forresten har jeg et lite videopptak av den låta, tatt fra fotopit helt forrest, der en av gutta korer veldig falskt.

Andre høydepunkt i konserten var allsangen på “Hunting High and Low” samt det faktum at Morten Harket faktisk kom opp på de høyeste tonene på “Take On Me”.

Jeg gikk litt skuffet fra Kirketorget like før resten av bølingen kom, for å få med meg Bo Kaspers Orkester. Det ble en opptur, skal du få lese senere.