Dette bandet hadde jeg ikke noe forhold til og dette bandet ble jeg nærmest tvunget til å høre. Hørtes det litt negativt ut? Vel, omstendighetene i hvorfor jeg måtte høre dem er langt mer hyggelige.

Jeg var i Lommedalen. En av de beste gutta fra Kirkekaffens Venner, Morten hadde fått sin Hedvig og det ble invitert til bryllupsfest i nabolaget til Martha og Ari. Hvilken tilknytning Morten har til disse gutta, har jeg ikke helt fått med meg. Tror det handler om at han har gjort noe fotooppdrag med dem og siden blitt kompiser.

Men uansett: I løpet av kvelden, så poppet det opp en minikonsert med Cato Salsa Experience. Og det ble en glitrende greie. Jeg hadde hørt om dem, men ikke brukt mye tid på dem. Etterpå har jeg gjort det.

Cato Thomassen, som kaller seg Cato Salsa, er jo en meget renommert mann. Da Madrugada mistet sin gitarist, var det Thomassen som ble hyret inn på avskjedsturneen. Og han er med når Sivert Høyem spiller live. Ja, han har faktisk produsert tre av soloskivene hans.

Også som studiomusiker strekker oppdragene seg fra Gluecifer, via El Cuero til Lene Marlin og Marion Ravn….