De gamle rockeheltene mine hørte jeg i Oslo Spektrum i 2003. Det var rått og jeg skal høre dem igjen denne høsten, på samme sted.

Det kule med Deep Purple da var at hele tre medlemmer fra riktig gamle dager var med på konserten. Ian Gillan sang med Purple første gang i 1969 og selv om han har vært ute i perioder, har han nå vært fast i bandet siden 1992.

Trommeslager Ian Paice har vært med hele tiden, sammen med Roger Glover på bass.

Året før konserten sluttet Jon Lord og det var en liten nedtur, men jeg mener å huske at Don Airey gjorde en god jobb som Lord-kopi. For skal du spille i Deep Purple, så er keyboard og særlig Hammond B3 en meget viktig del av lydbildet.

Detaljer i konserten husker jeg ikke, bortsett fra at de smalt til fra start med “Highway Star” og at da de spilte “Smoke on the Water”, så hadde de ikke vært av scenen. De kjørte rett og slett uten ekstranummer, men avsluttet med “Black Night”, som er en dundrende livelåt.

Jeg var på konserten sammen med Jon Einar Kristiansen og vi møtte flere gryllefjærdinger. Husker jeg ikke helt feil var det Pål Fredriksen, Gunnar Krogh og Mikal Halvorsen.

Før konserten drakk vi konjakk og etter konserten var vi på Smuget og hørte et coverband spille Purple-låter.

Gjør forresten oppmerksom på at oppvarmingsbandet til denne konserten var Uriah Heep. Det kommer en egen epistel om det senere.

For jeg likte dem bedre.