En såkalt gigant i norsk rock, som leverer hver gang. Spørsmålet er jo egentlig om de ikke rett og slett leverer det samme hver gang. Og blir ikke det litt kjedelig….?

Første gang jeg hørte DumDum Boys var i 1991 eller i 1992. Det var i Ranahallen i Mo i Rana. Min klasse skulle til Hemmavan på klassetur og valgte å stoppe innom denne konserten på tur bort. Det ble starten på en fuktig og ikke minst morsom helg. Vår klasse, 1AUC, var en klasse som tidlig ble berømt og beryktet for våre sammenkomster.

Vi gjorde oss bemerket på konserten med en banner vi hadde laget:

DumDum Boys! 

Gå nå på!
Hilsen 1C
På NLH!

Men dette skulle altså handle om konserten med DumDum Boys. Jeg hadde ikke det store forholdet til dem da. Men jeg skjønte jo med en gang at det var trøkk og tøft. Og at publikum elsket det. Ettersom dette var tidlig 90-tall, så hadde jo deres desidert største hit; Splitter Pine, kommet ut. Så da var allsangen berget.

Her må jeg jo bare fortelle om min bandkompis Pål. Han var bluesmann og ikke helt på hjemmebane denne kvelden. Men han koste seg og var med på allsang. Då konserten var ferdig lurte han litt på hva den siste sangen het. Vi lo godt da vi fortalte at det var Splitter Pine og han kunne fortelle at han hadde stått og skreket “Sprengte Tryner”…..


Så tar vi et langt hopp i tid, til 2016. Da hørte jeg dem to ganger: På Vervenfestivalen i Horten og på Elvefestivalen i Drammen. Det er trygge bookinger på festival begge deler. Og de leverer. 

Selv synes jeg det blir litt kjedelig i lengden. Og de to konsertene på samme sommer var jo i grunnen klin like. Ja, Prepple Houmb kledde av seg på overkroppen på nøyaktig samme Unntaket denne sommeren var min favorittlåt, Transit. Den spilte de bare i Horten. Synes groovet i den sangen er skapt for livekonserter, høyt!

Folk er med gjennom konsertene og tar helt av når riffet til Splitter Pine kommer.

For en drøm det må være å ha en sånn låt på setlisten. Og det skal sies at det er konserter der det er komplett umulig å stå helt i ro.
La meg bare avslutningsvis få lov til å si noe jeg har skrevet før: Kjartan Kristiansen er en fantastisk låtskriver og har en av de mest fantastiske gitarlydene jeg vet om.