Jeg tror aldri jeg har vært på konserter der jeg har kunnet tekstene så godt som de gangene jeg har hørt Dance With A Stranger.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Faksimile fra Bønnøysunds Avis

Vi gutta i Finnsnes Volleyballklubb var fan av gutta fra Møre. Vi digga dem og sto forrest på konsertene, flørta med kordamene, i hvert fall Sondre, og var med.

De spilte på Casanova og først hadde vi vært med på bæring og rigging, før vi stæsja oss opp og dro på konsert.

Jeg spilte volleyball på Finnsnes og kjørte seks mil til trening hver vei, tre-fire ganger i uken. På kassettspilleren hadde jeg Dance With A Stranger. Usedvanlig velklingende poprock, der jeg sang med hele veien. Så når jeg hørte de live, så kunne jeg tekster, gitarriff, brekk, andrestemmer og hva det skulle være.

Og dette var konserter som tok av. Tror de spilte to ganger på Casanova og vi var med for fullt, begge gangene.

Jeg hørte også DWAS i Brønnøysund. Og da var jeg med på å arrangere konserten. Det var volleyballgruppa i BIL som hadde booket gjengen. Da billettsalget startet, var vi på bortekamp og jeg minnes Thorstein Moe som ringte hjem for å sjekke salget. Det var tidlig klart at det kom til å bli fullt, så da måtte vi ta grep, slik at det ble stappfullt….

Gutta leverte på scenen og jeg vil påstå at dette er et av de beste livebandene vi hadde her i landet gjennom 80- og 90-tallet.

Jeg har også hørt Frode Alnæs live helt alene en gang. Det var i Oslo Konserthus, der han spilte alene med gitar. Med en Loop Station dro han et par-tre låter. Drittøft!

Og Elg, som jeg synes er en eksepsjonell vokalist, hadde med seg et band til Nesna da jeg gikk på lærerskolen. Låt tøft, med litt sviskemusikk, men jeg husker mest at han var litt for mye rockestjerne etter konserten, når vi satt igjen på Samfunnshuset og tok et glass, eller tre…..