Han er en av Norges morsomste menn og i tillegg en glitrende musiker. Egil Hegerberg har jeg hørt flere ganger, i mange rare settinger. Og flere skal det bli, har jeg skjønt.

Merkelig nok, så har jeg ikke opplevd Bare Egil Band, men det står på planen senere i sommer. 

Men jeg har opplevd to av hans største konsepter.

Black Debatth, for eksempel. Dette er i grunnen en slags parodi på heavyrocken. Men du gode min tid så tøft det er. Og ispedd med ufattelig morsomme tekster, med meget seriøs undertone. Jeg hørte dem på Vervenfestivalen i 2016 og det var et av høydepunktene den sommeren. Jeg ble fan på flekken gleder meg allerede til neste gang jeg kan få oppleve dem.

 

 

 Når det skjer, er jo forresten ikke lett å si. For Egil er en travel mann. Ta en liten titt på hans Wikipedia og se hva den mannen driver med. Det er jo pinadø 20 band eller prosjekter, i tillegg til hans egen sologreie.

Det andre jeg har opplevd med mannen er Egil og Aslags Superpopulære Barneshow.
Dette fikk jeg med meg to ganger som skoleforestillinger, der ungene storkoste seg, mens noen av lærerne mente det ikke er lov å si at “barn er dumme”. Kontekst, mine kjære kollegaer, sier nå jeg…


Andre gangen var en utendørs forestilling på Verdens Ende. Da ble forresten min datter Astrid statsminister i forestillingen i løpet av ettermiddagen…..