En av de første somrene etter at jeg begynte å forberede meg på å bli vestfolding, fikk jeg opplevd en av de aller største. Da spilte BB King på Slottsfjellet.

                                                                                                 Foto: Vestfoldfestspillene

Vi snakker 1994 og vi snakker altså ni år før Stottsfjellfestivalen var en realitet. Dette var en konsert i regi av Vestfoldsfestspillene, i den perioden der man skjønte at det kunne være en ide å tenke litt kommersielt.

Jeg var på denne konserten sammen med Odd Sverre og Ulf Carlsen, som hadde med seg en av sine sønner.

Jeg kan ikke si at jeg husker så mye fra denne konserten, men BB King er en av de største innenfor den klassiske bluesen, som jeg har hørt mye på. Mannen var 69 år på Slottsfjellet og spilte på sin særegne måte.

Jeg mener å huske at det var varmt og det må ha vært rimelig hett på scenen for den allerede da aldrende mannen.

King døde i 2015.