Så var turen kommet til mer nordnorsk stolthet: Søsknene Bremnes fra Svolvær har virkelig satt spor av seg i landet – også hos meg.

Jeg tror helt ærlig ikke folk er helt klar over for en fantastisk trio med låtskrivere de tre er. Jeg er spesielt glad i Ola Bremnes, som treffer en nerve i meg, både når det gjelder alvor og og humor.

Lars Bremnes har også et underfundig alvor i det han leverer, mens søster Kari Bremnes dyrker det litt mer mystiske, i sin vakre fremtoning.

Kari har jeg bare opplevd live en gang. Det var på det mye omtalte Spellemannspris-shower i 1994, der jeg var publikum på generalprøven. Hun sang «Alle veit jo det», fra platen Cohen på norsk. Og hun hadde med seg CC Cowboys som backingband.

I samme sending var Ola med. Han sang utdrag fra “Trollbåra”, skrevet av Karl-Erik Harr. Forresten så spilte Georg Buljo gitar. Han kommer vi tilbake til.

For Ola er nemlig en av dem som har rørt meg med sin musikk og sine tekster. Og to ganger har tårene trillet når han har fremført “Har Du Fyr?”. Det var på Landssangerstevnet på Brunstad, der Harstad presenterte sitt opplegg for neste års stevne. Og i Harstad da han sang den under åpningen.

Den sangen betyr veldig mye for meg og det skal jo sies at Hekla Stålstrengas versjon av den er eksellent.

Han fremførte den da han sang sammen med sin bror Lars under visekvelden på Senjafestivalen i 2013. Det husker jeg som en meget bra konsert. De spilte sine individuelle sanger, der de hjelper hverandre, sammen med Terje Nohr, som er helt fantastisk på sin gitar. For et lydbilde den mannen kan skape.

La meg få i all beskjedenhet få nevne at denne bloggeren under denne konserten deltok på scenen. Som et stunt spant “Mannskoret Ølningen” ut under denne festivalen. Og vi øvde inn koret som Kvæfjord Mannskor hadde på plateinnspillingen av “En dag ska alle døra åpne sæ”.
Lars hørte jeg i på Nøtterøy Kulturhus sammen med gitarist Georg Buljo. Han har jo etter hvert skaffet seg en bunke med folkekjære hiter. Folk koser seg og det gjorde jeg også.

La meg bare nevne sånn i farten at det bildet her nederst på saken er å betrakte som et ordentlig skrytebilde. Er man på fest i Gryllefjord, så synges det og spilles gitar. Dette likte Lars, så vi spilte sammen på vorspiel hos Margrethe “Søster” Hagerupsen, før vi tok med gitarene til Leirvaag og spilte der.

Og folk sang med

Som de alltid gjør i Gryllefjord.

(Foto i toppen er faksimile fra Folkebladet. Rune Ottarsen er fotograf. Det andre har ho «Søster» tatt)