Stein Torleif Bjella åpna Bukta 2017 på nydelig vis. Så gikk det slag i slag (noen veldig harde slag), før Highasakite tok det litt for langt ned.

Stein Torleif Bjella hadde altså fått æren av å åpne festivalen. Med en usedvanlig sterk gjeng med musikere, med Amund Maarud i spissen, ble det en perfekt åpning. Lavmælt, men med en usedvanlig utstråling. Min står der og lurer på om ikke åpningen var årets høydepunkt, så bra var det.

Neste band jeg hørte var King Buffalo fra USA. Tre mann på scenen, der gitaristen åpenbart har laget alle låtene. For bass og trommer var i grunnen bare et stødig komp til alt gitaristen foretok seg,. Det funka og man ble stående å gynge med.

Så var det tilbake på hovedscenen for å høre på Converge. Metalcore og punk fra et band som åpenbart har vært store ganske lenge. Men dette var ikke noe for meg, så da dro jeg og kjøpte grillet kveite. Merker meg forresten at anmeldere i byen heller ikke lot seg imponere over dette som skulle være en av headlinerne.

Elder fra Boston var neste på min dag, etter nydelig kveite. Her ble jeg positivt overrasket igjen. Lange låter, med en ufattelig drivende bassist, tungt og seigt. Deilig å se publikum gynge med, for man blir dratt inn i det. Fikk meg til å glede meg ekstra til Motorpsycho på lørdag.

Avsluttet kvelden med dagens headliner, Highasakite. Njaaa…. Ble nok skuffet. Ingrid Helene Håvik har en kul stemme, men jeg synes det ser ut som hun kjeder seg på scenen. Og så lurer jeg på hvor mye av musikken som ligger ferdig på box, ja kor også. Hitlåtene lager litt stemning, men i grunnen blir det litt kjedelig i lengden.