Hellbillies er et av de bandene som drar mest folk på sine spillejobber. Jeg skjønner jo at de gjør det, for de har jo et veldig folkelig preg. Selv holdt jeg på å kjede meg i hjel.

Når du har en sånn enorm popularitet, så må du levere mer enn å bare spille låtene dine, hente honoraret og dra hjem. La det i hvert fall se ut som om dere koser dere.

For jeg vil påstå at det virket som om det var en vegg mellom bandet og publikum da de spilte i et stort sirkustelt i idrettsparken på Borre.
En gang inviterte de til allsang. Det var i starten på “Det finaste eg veit”. Ellers så gjorde de sin greie. Folk sang med, bevares, men hvorfor ikke spille mer på det.

Hellbillies har en fantastisk gitarist i Lars Håvard Haugen. Han er gitarnerd, det er det ikke tvil om og høydepunktene i konserten var nok hans spilling. Men også han er veldig introvert på scenen. Og jeg vet ikke hvorfor, men man trenger jo ikke bytte gitar for hver låt…

Selve turen var mye morsommere enn selve konserten. Sammen med ex-kona, Annette og hennes daværende mann, hadde vi en fantastisk morsom tur til Horten. Mye latter, mye moro og et morsomt møte med Kåre Conradi. 

Forresten, noe bra var det på konserten. For det var Linda Kvam med band som varmet opp. Det svinger utrolig av henne, sammen med gode, lokale musikere. Som for eksempel mulitimusiker Terje Johannessen som åpenbart koser seg de gangen han kan være rockegitarist.

PS!
I 1994, på Spellemannsprisen, spilte Hellbillies sammen med Øystein Sunde, med undertegnede som tilskuer på generalprøven