Joda, det kan virke sært på mange, men åpne sinnet og lytt, så kan det hende du får deg en sterk opplevelse når du hører Jaga Jazzist. Men det må skje live

Tønsberg har bidratt med mye når det gjelder musikk. Jahn Teigen er mest kjent. Seigmenn har herja rockescenen noen år. Odd Børretzen har eid NRK P1 i mange år, mens Lise Karlsnes er byens diva og sanger.

Men internasjonalt, så er det ingen som er i nærheten av å matche den suksessen denne gjengen har hatt. De spiller, for å si det enkelt, over hele verden. Og det gjør de på jazzfestivaler og rockefestivaler og hva det måtte være-festivaler. I tillegg til egne turneer.
Joda, i Norge også, men det er faktisk lenge mellom hver gang. Og Tønsberg, i hvert fall lenge mellom hver gang.

Første gang jeg hørte dem var på Gamle Ormelet. Den lille scenen var fylt opp med hele gjengen og det ble varmt, svett og ufattelig tøft. De tok ekstranummer med en gang, for det tok omtrent et kvarter å få folket av scenen og sikkert like lang tid å få dem på. For de var rett og slett stablet opp der.

Andre gangen jeg hørte dem var i Foynhagen i 2016. Trommis Martin Horntvedt sier at det er som å komme hjem og for en mottakelse de får. Og for en konsert det blir.
Det blir et par timer der man bare står og gynger og nyter et ufattelig komplekst og perfekt lydbilde. Eller kanskje mer en vegg av lyd. Der alt passer sammen. Jeg vil påstå at det ikke er et eneste dødpunkt. Det er perfekt.

Og det er live.

Og det låter ikke som på plate. For jeg har tre album med Jaga i min samling, i tillegg til ubegrenset tilgang på Spotify. Men det hører jeg ikke på.

Jaga Jazzist er for meg et liveband.