Jeg har hørt mye Jahn Teigen. Jeg har spilt mye Jahn Teigen. Jeg har sett mye Jahn Teigen på TV. Men jeg har bare sett han en gang live. Det ble allsangkvelden sin det.

Jeg er jo Melodi Grand Prix fan, så Jahn Teigen er en kjær mann for meg. Men mye av det andre han har levert er jo vel så bra. Og de beste festene med gutta i Kirkekaffens Venner inneholder minst en halvtimes allsang til Prima Vera.

Og i godt voksen alder så har jeg jo lært meg å sette pris på Popol Ace og Popol Vuh.

Så når Teigen inviterte til sommershow i hjembyen sin, så stilte man opp. Og man fikk en deilig gjennomgang av hele hans karriere.

Topp musikere, topp korister og nydelige fortellinger mellom hver låt. Fra oppveksten på Hvasser, via Tønsberg og helt til Sverige, der han bor i dag.

Også topper han det hele med å ta med seg ekskone Anita Skorgan i showet. Også danser de sammen og så er hele salen rørt.

En kveld i Oseberg Kulturhus med Jahn Teigen var meget hyggelig. Så får man leve med at det alltid er noen som kan alle sangene og skal vise det gjennom hele konserten.

Det kan vi i grunnen alle sammen, men vi har lært oss hvor det passer med solosang og hvor det passer med allsang.

Forresten:
Da jeg var yngre og samlet autografer, så fikk jeg autografen til Teigen. Mine kompiser mente det var trykt opp, mens jeg heiet på sprittusj. Og jeg påsto det hardnakket og tok gjerne en krangel på det. 37 år etter kan jeg innrømme jeg at jeg tok feil….