Madcon, Donkeyboys, Emilie Nicolas og DeLillos på en kveld. Joda, spennvidden var grei på Færderfestivalen, men jeg kommer for alltid til å huske Madcon sin opptreden på Brygga i Tønsberg.

Strålende vær, dog ikke med solsteik, og flere tusen, fortrinnsvis voksne, mennesker på brygga i Tønsberg, satte en perfekt ramme rundt festivalen som er spunnet rundt Færderseilasen som hadde målgang i sommerbyen.

Det er fantastisk at man klarer å bygge opp nok en merkevare i byen og det er fantastisk at folk stiller. Og det er fantastisk at man her har funnet et voksent konsept, for brorparten av folket var i kategorien 40+ og således så blir dette Slottsfjellsfestivalen for voksne.

I habilitetens navn skal meldes at jeg selv var med på festivalen som konferansier på Torget og da Donkeyboy spilte, så sto jeg på scenen der med Nordnorsk Svisketrio. Forresten en suksess det også, men det er en annen sak.


Men jeg rakk ned til brygga for å se DeLillos, som aldri har vært blant mine favoritter. Men, det låter bra og kjenner låter, så jeg blir med på allsang jeg også. Og responsen på brygga denne kvelden var stor. Folk koste seg og hitene trillet ut av PA. Ingen skal ta DeLillos på at de ikke leverer til sin menighet, men jeg har en stund å gå før jeg tilhører den.

Og jeg skal jo innrømme at Kokken Tor er en av de tøffeste rockelåtene som er laget. Allsangvennlig som få og en garantert stemningsskaper, både med DelIllos og de cirka 2500 coverbandene som har den på sine setlister.

 

Emilie Nicolas er sikkert flink hun, men i denne settingen ble det veldig kjedelig og selv om jeg hører mye radio, så kjente jeg ikke noe av hennes låtmateriale. Ikke mange ellers som gjorde det, så det ble et hvileskjær før kveldens fyrverkeri

.
Madcon, ja. Jeg tror jeg har rett i at det har vært litt stille fra dem det siste året, men fytti rakkerne for en konsert de leverte. At det går an å prestere med en sånn energi over så lang tid. Ikke alt er innenfor min musikalske smak, men som jeg har nevnt før, når ting gjøres så bra live, så blir man revet med.

Gutta på scenen hadde jo registrert at alderen på publikum kanskje var høyere enn det de er vant til, men jeg tror jammen de så det som tidenes utfordring. For de skulle ha alle med. Og de jobbet for å få det og selv som jeg sto langt framme, så tror jeg jammen de klarte det og.

Og det topper seg når Yosef hopper ned fra scenen og drar med seg publikum i en jenka (?!). For et syn!

Kompis Tshawe er forresten på scenen akkurat som han fremstår i medier: Klin gæren og bare glad. Han ser det forresten som en av sine oppgaver å kjøle ned publikum, for utallige vannflasker blir kastet ut over publikum og du verden som han koser seg når han gjør det.

Madcon live er en nesten to timers fest, selv om jeg ikke er fan av alt av låter.

Men jeg er fan av en god fest…..