Som nevnt, så skulle denne bloggen være en slags oppsummering av hva jeg har opplevd av band opp gjennom årene. Det er ikke så lett, for det er ikke så lett å huske alt. Derfor skal dette innlegget handle om en liten serie av konserter, som gikk under paraplyen Midnight Sun Rock.

Det var Frank Berntsen som sto bak dette arrangementet som startet i 1985 og foregikk i Aglapsvika, på Valen (Finnsnes), på Tennskjær og i Sørreisa. Jeg var på to (kanskje tre) av disse og var faktisk deltager på den siste (mer om dette senere).

stage-dolls
Stage Dolls på Tennskjær (Foto: Trond Bendiksen, Folkebladet)

Har snakket litt med Frank Berntsen om dette. Han husker ikke helt hvem som spilte på hvilken konsert og det gjør ikke jeg heller. Dette var en periode der man hadde mer fokus på festen og forelskelsen enn selve musikken.

Men jeg vet jo at jeg i løpet av konserten i Aglapsvika (85) hørte Dr. Feelgood, som jeg hadde blitt kjent med gjennom en kompis i Lavangen lenge før dette. Så det var et par sanger jeg kunne være med å synge på, sånn som deres versjon av «See you Later Alligator» og «Milk and Honey». Dette er to sanger som fremdeles ligger inne på go’lista mi på Spotify.

Jeg husker også at Stage Dolls spilte der og at det var tøft. Trønderne har jeg hørt et par ganger på legendariske Casanova og på minst en av de enda mer legendariske bygdefestene i området.

Det samme gjorde Chris Candy, en sånn rocka dame som men full av hormoner ble litt forelsket i…. Trolig spilte hun sammen med Stage Dolls.

Ifølge Frank Berntsen spilte Marius Müller også, men da var jeg sannsynligvis opptatt med det motsatte kjønn… Heldigvis har jeg opplevd Marius Müller flere ganger etterpå, så der kommer det et eget innlegg.

Frank er ikke sikker, men jeg er rimelig sikker på at Backstreet Girls spilte i Aglapsvika, foran hele 3000 tilskuere.

På de to mellomste konsertene var ikke jeg. Dårlig vær gjorde at de ikke ble noen suksess, men jeg var i Sørreisa og da sto jeg på scenen. For det var sånn at jeg og min forlover Stein Gunnar Hansen (Bondevik ble han hetende senere) var en duo på den tiden, både på scenen og på byen… Vi skulle underholde litt mellom innslagene og være konferansierer. Stein Gunnar var hovedmannen, mens jeg som vanlig hadde dobbeltbooket meg og måtte frakte meg mellom billettbod og scene.

pict0004-002Jeg tror vi klarte det bra, med våre glansnummer «Faith» av George Michael og Stein Gunnars smått legendariske Leonard Cohen-tolkning.

 

Og jeg husker veldig godt at vi sto der og måtte underholde et noe rocka publikum mens det ble forhandlet med bandet som skulle på. Frank Berntsen mener det var Da Vinci og at de ble så forbannet at de ramponerte en hytte på campingplassen…. Vel, det løste seg og etter en stund med herrene Markussen & Hansen på scenen kom de på. Tror forresten ikke at de som sto der foran skjønte at sangen “Harry” var myntet på dem.

Mitt søskenbarn, Kjell Ivar, spilte også på denne festivalen, bass i bandet Fools From a Long Distance Call: pict0035-001

 

Det samme gjorde en annen av mine favoritter fra den tiden, Sidsel Endresen. Hun likte jeg for det hun gjorde sammen med Lava, Chipahua og Jon Eberson Group. Henne som soloartist var jeg nok bare sånn passe fornøyd med.

Når det gjelder andre artister som har spilt der, så trenger jeg nok hjelp fra leserne. Sjekk opp i hode, fotoarkiv og så videre.

Midnight Sun Rock var tøft og det var stort. Frank Berntsen gjorde en formidabel innsats med dette og senere har han sørget for at mang en senjaværing, finnsnesværing eller annen væring har opplevd mange store artister. Både gjennom Rocktober og gjennom utestedet Otto’s. Ettersom jeg har bodd sørpå i hele denne perioden, har jeg ikke fått med meg noe av dette, men det har vært gøy å følge med via Folkebladet og senere Facebook.

Som en liten anekdote kan jeg jo nevne at herrene Markussen & Hansen hadde sin første (og eneste?) spillejobb nettopp på Otto’s. Mener å huske at vi nok ikke hadde reportoir til en sånn jobb og ble reddet av at blant andre legendariske Steinar Steffensen var til stede og hjalp til på scenen.

Etter dette holdt vi oss mest til å sjarmere damene med gitar og sang (vakkert flerstemt, må vite) på diverse volleyballturneringer, godt assistert av Robin, Sondre, Håvard og Jørn Bertil….

EDIT:
Det meldes om at Rory Gallagher spilte der, men årstallet er ikke bekreftet.

EDIT 2:
Rory Gallagher spilte i følge Folkebladet i 1987 på Tennskjær og ble flydd inn med helikopter.