Når din svoger eller onkel tar slipset i panna, da er festen over. Når vokalisten i The Mono Sapiens gjør det samme, er det et tegn på at Buktafestivalen starter.

Bastard Bar er en liten bar, men en tøff konsertscene i Tromsø. The Mono Sapiens er et Tromsø-fenomen, men du verden så tøft det låter live.

Årets festival ble blåst i gang med frem konserter i byen, under konseptet Bukta i Byen. Jeg hadde blitt invitert til Bastard Bar for å høre dette fenomenet, The Mono Sapiens. Etter hva jeg har skjønt, så er dette et band med musikere fra Tromsø-området som er bosatt sørpå. De pleier å spille i byen 2. juledag, men nå har de altså blitt flydd opp til 9000-byen for å få folk i festivalstemning.

Dette lyktes de med, til fulle.

Jeg skal være ærlig å si at dette nok ikke er musikk for finnes på mine spillelister, men musikk handler mye om kontekst. Derfor var dette glitrende. Ikke var det noen lange «vise-hva-jeg-kan»-gitarsoloer. Det var tight, det var høyt og det var en vokalist med en enorm stemme og utstråling.

Jeg er sikker på at dersom du hadde sett denne konserten i opptak, med en metronom som sidekamerat, så hadde det ikke vært en eneste gangen du hadde måttet justere den. Så tett var det.

Bastard er dessuten en kul liten scene, midt i byen.

Og for første gang i mitt liv ble jeg ikke flau over å se noen sette slipset i panna mot slutten av festen. Gutta stilte i dress (litt som Beatles) og det hadde visst skjedd hver gang de hadde spilt. Jeg synes det passa…..

Med dette er Buktafestivalen 2017 i gang for mitt vedkommende.

Det åpnet med et smell og dersom værmeldingen stemmer, så avsluttes den i midnattssol.

Kan det bli bedre?