Har man vært på konsert, så har man vært på konsert. Og når noen av Norges mest populære artister er på scenen, så får en jo skrive om det.

Liten anekdote:
I vinter så satt jeg og så gjennom LP-samlingen min, for å se hva som kan selges videre og hva som skal beholdes. Da fikk jeg en ide om at jeg skulle samle minst en plate fra alle artister jeg har sett live. Vel, jeg er glad jeg ombestemte meg, for jeg kjenner nå at jeg ikke trenger noen plater av Katastrofe eller Vidar Villa stående sammen med helter som Santana, Toto eller Eagles….

Men nok om det. Jeg synes det er helt fantastisk at VG og NRK kan gi dette gratis tilbudet til barn og unge. De mest spilte og mest kjære artistene innenfor målgruppen er med på å gi dem gode opplevelser og nærhet til artistene. I hvert fall var det stort for min elleve år gamle datter, Astrid.

Når det gjelder det rent musikalske, så skal jeg ikke bruke så mye tid på det. Det er singback over hele linja, men jeg må jo bare si at Dagny er en glimrende popartist. Og det sammen gjelder Julie Bergan. Og at James TW var behagelig å høre på, selv om han høres ut som Ed Sheeran. Og at Sondre Justad begynner å etablere seg som en bra liveartist, med nydelige tekster. Og at Admiral P kan lage party.

Og at det er slitsomt for en elleve år gammel jente å stå på tærne i en stor folkemengde. Så når det var en time igjen, så kjøpte vi snacks og så slutten av konserten på hotellrommet.

Der så vi for eksempel Mats Hansen sitt veddemål, “Sommerkroppen 2018”. Jeg synes det er artig og et lite stikk til popen, med å putte alle ingrediensene i en kvern og så spy ut en sommerhit. Playback så det holder, men folket koser seg, kidsa synger med og dermed var hans popkarriere over.

Forresten. Jeg satt i går kveld og drodla over hvordan det hadde vært dersom VG-lista hadde eksistert da jeg var elleve år. Da hadde det blitt en samling med Stein Ingebrigtsen, Anita Skorgan, Øystein Sunde, Lars Klevstrand, Jonas Fjeld, Country Snakes og Freddy Kristoffersen, i tillegg til Wenche Myhre, sammen med Kronprinsesse Sonja og Titten Tei…
Fra broderfolket i Sverige hadde Abba kommet, sammen med one-hit-wonder Harpo.

Man måtte jo ha med et par internasjonale artister, så da hadde det blitt valget mellom Smokie, Chicago, Stevie Wonder, Supertramp, Sex Pistols, eller Eagles. Jeg hadde valgt å høre “Hotel California” og sunget tredjestemme…..

Og man kan jo bare tenke seg hvordan det vil koke på slutten når Barnevaktene disker opp med kjenningsmelodien til Andungen Kvakk-kvakk.

Til min liste over artister sett kan nå altså legges til:
Dagny
Jule Bergan
Alan Walker, med Tomine Harket.
James TW
Alida
Jesper Jenset
Hkeem
Admiral P
Sondre Justad
Katastrofe
Seeb
Vidar Villa
Temur
Arif og Unge Ferrari

PS!
Dette var en tur for Astrid, og hun var fornøyd. Det er det viktigste.